Зимни цветя за букет

Зимни цветя за букет

През зимните месеци има много цветя, които можете да изберете, за да използвате в букетите си. Ако се колебаете какви букети да изберете за празниците на вашите близки или за украса у дома, ето няколко прекрасни идеи.

Коледна звезда

Независимо дали са закупени от магазина или лично засадени, Коледните звезди са празничен начин да добавите цвят към дома си за празниците. Предлагат се в различни цветове, включително розово, бяло, оранжево, червено, бордо и мрамор.

Въпреки че са лесни за отглеждане, те изискват известна грижа, за да изглеждат по най-добрия начин. Ще трябва да осигурите на вашите Коледни звезди слънчева светлина, топлина и постоянно снабдяване с вода.

Те не обичат студени течения. Те също не са фенове на отворените прозорци. Ако имате течение през прозореца, увийте Коледната си звезда в хартия, за да я предпазите от повреда. Можете също да го поставите в тъмен шкаф.

Зимни цветя за букет - Коледна звезда

Лизиантус

Независимо дали търсите зимни цветя за букет или специална цветна аранжировка за вашия дом, лизиантусът може да бъде чудесен избор. Предлагат се през цялата година и се предлагат в различни цветове. Те също така правят хубав център на масата.

Лизиантусът е цвете с форма на камбана с дълъг живот във ваза. Популярен е за използване в булчински букети и на като украса за масата. Обикновено се комбинира с рози, за да създаде красив ефект.

Ако искате да отглеждате лизиантус във вашата градина, ще трябва да му осигурите достатъчно слънце и вода. Най-доброто време за засаждане на лизиантус е ранна пролет. Трябва също да се уверите, че сте засадили своя лизиантус в добре дренирана почва.

Зимни цветя за букет - Лизиантус

Момина сълза

Независимо дали искате да добавите малко цвят към вашата зимна градина, или сте начинаещ градинар, който търси растение с лесна поддръжка, момината сълза може да бъде правилният избор за вас. Въпреки сравнително ниските изисквания за поддръжка, той може да бъде лесен за размножаване и атрактивните му цветя ще издържат през целия сезон.

Момината сълза расте най-добре в почва, която е леко кисела и богата на органичен материал. Веднъж установено, растението ще се нуждае от малко грижи или тор. Може да се засажда в контейнери, а също така ще вирее добре и на сенчесто място. Смята се за добро подсаждащо растение за храсти и храсти.

Зимни цветя за букет - Момина сълза

Гипсофила

Независимо дали искате да добавите свежо цвете към букета си или се интересувате от засаждане на градина, за да осигурите малко светлина в двора си, има редица зимни цветя Gypsophila, от които да избирате. Тези растения се предлагат в различни цветове, форми и размери. Те също са лесни за отглеждане и правят страхотни цветя за аранжировки.

Растенията Гипсофила произхождат от Азия и Африка. Те са издръжливи многогодишни растения, които растат на пълно слънце. Те образуват подобни на облак могили от светли цветя, създавайки ефирен вид.

Те са чудесно допълнение към всяка градина и са идеални за оформяне на вашата градина, алпинеуми и градини с чакъл. Техните цветя също са идеални за аранжировки от рязани цветя.

Зимни цветя за букет - Гипсофила

Коледни клонки

Добавянето на клонки към вашите зимни цветни букети ще внесе елегантен щрих на всеки повод, особено на сватбения ви ден. Можете да добавите и всякакъв вид зимна флора, от горски плодове до миниатюрни борови шишарки. Можете дори да създадете изкуствена снежна сцена, като поставите куп снежинки върху букета. Можете да намерите свежа зеленина в местните цветарски магазини или от коледното ви дърво. Елегантните иглолистни клонки не само разпръскват свеж аромат, но и носят истински празничен дух.

Ако не смятате, че може да се справите сами в създаването на зимен букет, доверете се на услуга за поръчка на цветя. Например, бутик Жардин предлагат огромен избор от букети и аранжировки с бърза доставка.