Защо хладилниците втора ръка са надеждни?

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).

Купуването на нов хладилник може да бъде страхотна идея, но има няколко причини, поради които може да помислите за закупуване на по-стар, или дори хладилни витрини втора ръка. Тези причини включват енергийна ефективност, издръжливост и средната продължителност на живота на хладилника.

Средна продължителност на живота

В зависимост от модела на вашия хладилник средната продължителност на живота на вашия хладилник може да варира от 10 до 18 години. Можете да увеличите живота на  уреда, като го поддържате чист и в добро състояние. Въпреки това, може да се наложи да смените уреда, преди да се е износил напълно.

Има няколко признака, които показват кога е време да смените вашия хладилник. Тези признаци включват прекомерна кондензация, проблеми с поддържането на подходяща температура и прегряване на двигателя.

Има много фактори, които могат да повлияят на продължителността на живота на един хладилник, включително марка, размер, конструкция и употреба. Можете да удължите живота на вашия хладилник, като се грижите за него и отстранявате малки проблеми, когато възникнат.

Трябва също така да помислите за закупуване на домашна гаранция, за да защитите хладилника си. Гаранцията за дома ще покрие разходите за ремонт или замяна, ако имате проблеми.

Енергийна ефективност

Преди няколко десетилетия хладилниците се смятали за най-енергоемките уреди в дома. За щастие мерките за ефективност помагат да се намалят разходите за експлоатация на типичен хладилник. И сега, с етикета ENERGY STAR, потребителите могат да спестят 10% или повече от разходите за електроенергия.

Днес повечето хладилници са значително по-ефективни. Моделите, които са спечелили обозначението ENERGY STAR, използват до 66% по-малко енергия от хладилниците, произведени преди 1986 г.

Средното четиричленно семейство се нуждае от около 12 до 16 кубически метра хладилно пространство. Типичен модел ENERGY STAR използва 450 kWh електроенергия годишно. В зависимост от модела и размера, експлоатацията на нов хладилник може да струва няколкостотин долара. Но през целия живот на уреда спестяванията на енергия се натрупват бързо. Времето за изплащане на нов хладилник може да бъде пет години.

Издръжливост

Всъщност една от най-големите марки хладилници, Maytag, просъществува повече от 40 години. И това не се брои факта, че много стари модели Frigidaire все още се използват днес.

Националната асоциация на строителите на жилища изготвя проучване, наречено „Проучване на продължителността на живота на компонентите на дома“, което събира данни за жизнения цикъл от десетки производители. Едно проучване показа, че хладилник, произведен през 70-те години, все още може да функционира толкова добре, колкото и нов модел. Друг установява, че повечето съвременни уреди издържат по-малко от 10 години.

Преместване на стар хладилник в гараж

Наличието на хладилник в гаража ви може да ви спести време и пари. Ако се местите, ще имате възможност да почистите и размразите хладилника си, преди да го поставите в новия си дом. Освен това е много по-безопасно да преместите хладилник в гараж, отколкото в кухнята.

Ако имате гаражен хладилник, ще трябва да свалите вратите и да се уверите, че хладилникът е чист. Също така ще искате да се уверите, че уплътненията на вратата са стегнати. Ако не направите тези неща, може да имате пожар.

За да защитите хладилника си, трябва да го почистите и размразите, преди да го преместите. Ако нямате количка за хладилник, можете да използвате други мебели, за да я поддържате. Можете също да го закопчаете с бънджи въжета.