Символиката на букета за рожден ден

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).
Символика на букета за рожден ден

Символиката на букета за рожден ден може да варира в зависимост от получателя. Розите, например, представляват любов и невинност. Нарцисите, от друга страна, представляват пролетта и прераждането. Букет за рожден ден с тези цветя ще бъде оценен от получателя в неговия или нейния специален ден!

Розите символизират любовта

Розите отдавна символизират любовта и романтиката и тяхната символика може да бъде проследена до древни времена. В римските и гръцките легенди розата представлявала Венера и Афродита, а по време на кръстоносните походи розите били събирани от рицари. Всъщност се казва, че войната на розите е кръстена след избора на воюващите армии на розата за свой символ.

Герберите символизират невинността

Герберите са популярни цветя за подаръци за рожден ден и съобщения за оздравяване. Те се използват и за благодарности и поздравления. Предлагат се в разнообразие от ярки цветове, от весело жълто до снежнобяло, до красиво червено.

Символиката на букета за рожден ден - гербери

Лалетата символизират пролетта

Лалетата са едни от най-красивите цветя на Земята. Те представляват пролетта, приятелството и красотата и са част от семейството на Лилиите. Въпреки че техните красиви цветове често се смятат за романтични, всеки сорт също има свое собствено значение. Червените лалета често се свързват с любовта, докато жълтите и розовите лалета означават жизнерадост.

Лютичетата символизират чар

Лютикчето е често срещано цвете, което символизира чар и скромност. Известно е също, че издържат до седем дни във ваза. Тези цветя произхождат от Гърция, Турция и Иран.

Теменужките символизират вярност

Теменужките са красиво цвете, което символизира верността. Това цвете е популярен избор за букет за рожден ден и неговата символика съществува от много векове. Това е пролетно цвете, което цъфти в началото на пролетта и е родом от умерените райони на Северното полукълбо. Много хора вярват, че теменужките представляват лоялност и вярност, а също така са знак за спомен. Виолетовият цвят също се свързва с Дева Мария.

Символиката на букета за рожден ден - теменужки

Маргаритката символизира невинността

Цветята на маргаритките са символ на невинността. Те са бели с жълти тичинки и традиционно се свързват с нов живот и чистота. Освен символиката на невинността, маргаритките имат и богата история. Някога бялата маргаритка е била използвана като религиозна икона, представляваща Дева Мария, символ на невинност и скромност. Цветето също е свързано с богинята Фрея, бога на любовта, и е символ на чувственост и майчина сила.

Момината сълза символизира пролетта

Това нежно цвете има дълга история на използване в религиозни церемонии. Въпреки че е отровен за хора и животни, той има дълбоки корени в азиатската култура. Споменава се в Библията и се казва, че носи късмет в любовните връзки. Въпреки че произхожда от Азия, това цвете е култивирано и сега се среща в Европа и Северна Америка. Има няколко различни цвята и е особено подходящ за пролетни букети.

Красиви букети за рожден ден за вашите приятели и близки ще откриете в Top Flowers един от най-предпочитаните цветарски магазини в страната.