Предимства и недостатъци на PVC вратите

Естествените материали, като дърво, разкриват скрити пукнатини с течение на времето. Освен това естествените материали могат да съдържат пестициди или химикали, които могат да повлияят на вашия дом. PVC вратите, от друга страна, са синтетични и не съдържат порест материал. Имайки предвид многото предимства на PVC вратите, те са чудесен избор за тези, които не искат да имат вредители в дома си. За да научите повече, прочетете! В сайта на Премиум Пласт https://premiumplast.bg/pvc-vrati са изброени някои от основните причини да изберете PVC врати пред врати от естествени материали. Ето някои от тях:

Висококачествен PVC материал

За тези, които са на пазара за нови врати, висококачественият PVC материал е отличен избор. Този синтетичен термопластичен материал не се напуква, лющи се или променя като дървото. Освен това е устойчив на термити.

Енергийно-ефективни

Ако планирате да смените старите дървени врати в дома си с нови PVC врати, ще се радвате да знаете, че ще можете да ги персонализирате по ваш вкус. ПВЦ вратите ще ви спестят пари от сметки за енергия, както и пари за отопление. Освен това PVC вратите се предлагат в различни цветове и покрития. Можете също така да изберете вашата врата да бъде персонализирана, като изберете уникален дизайн, или можете да изберете стандартен дизайн и да добавите своя лична нотка към него.

Композитни врати

Ако искате да смените старата PVC врата с нова, може би се чудите какви са предимствата на композитните врати. Композитните врати имат външна облицовка, изработена от фибростъкло или подсилена със стъкло пластмаса, която се слива с вътрешната PVC или дървена рамка. Тези врати също така разполагат със слой от полиуретанова изолационна пяна за предотвратяване на изкривяване. В крайна сметка тези врати са чудесен избор за много домове.

Рентабилност

Има много предимства от използването на рентабилни PVC врати, включително факта, че изискват минимална поддръжка. Няма да е необходимо да наемате дърводелец за ремонт на изкривено дърво или да наемате компания за борба с вредителите. Почистването е толкова лесно, колкото избърсването на вратата с влажна кърпа. Дори упоритите петна могат да бъдат отстранени чрез избърсване с мек почистващ препарат. Освен това PVC вратите придават на вашия дом модерен вид. Въпреки че можете да изберете само няколко цвята за вашите нови PVC врати, те пак могат да се впишат във всеки декор и стил, от съвременен до изискан традиционен.

Издръжливост

Що се отнася до издръжливите материали за врати, PVC е най-големият претендент. PVC вратите не се деформират и не ръждясват и са устойчиви на различни атмосферни влияния. Като бонус, те също са доста евтини. Ето пет причини, поради които трябва да използвате PVC врати за вашия дом. Прочетете, за да научите повече за многобройните им предимства и как могат да променят външния вид на вашия дом!

Цветове

Предлагат се много видове цветни PVC врати. Можете да избирате между класически бели и бежови входни врати, ярка колонна кутия в червено и наситено виолетово или да изберете по-модерен външен вид и да изберете цветни врати от PVC. Изберете цвят, който ще подхожда на къщата ви и ще я накара да се откроява от останалата част от пътя. Цветните PVC врати имат отличителен външен вид, който ще увеличи възприеманата стойност на вашия имот.

Инсталация

Обикновено PVC вратите се предлагат с две панти. Завийте пантите в предварително пробитите отвори в кутията. Запълнете пространствата между тях с полиуретанова пяна, ако е необходимо. След като вратата е монтирана, проверявайте редовно подравняването, за да сте сигурни, че е равна. В някои случаи ще помогне да наемете професионалист, който да завърши инсталацията. Можете също да прочетете инструкциите, които можете да намерите на уебсайта на производителя на PVC врати.