Няколко интересни факта за дървените мъниста

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).
дървени мъниста

Мъниста се използва в бижутерията от векове назад. Майстори бижутери са редили малките топченца, за да създадат красиви дизайни на бижута, още преди стотици години. Макар вече да има огромно разнообразие от материали в бижутерията, мъниста се използват и днес. Различните видове топчета намират приложение в създаването на гривни, колиета и обеци. Нещо повече, самите мъниста днес са изработени от различни материали. Ще откриете различни видове мъниста, не само дървени, ами и стъклени във всякакви форми в магазините като Slanchogled, които продават хоби и крафт материали. В случай че решите да създавате бижута, то няма как да не се спрете при красивите мъниста и да не ги добавите към вашите произведения. По-долу ще ви разкажем малко повече за дървените мъниста и кое ги прави толкова подходящи за използване.

Дървените мъниста са хипоалергенни

Повечето части от бижутата са направени от метал, но това може да предизвика алергични реакции при някои хора. Дървесината обаче е хипоалергенна, докато металът - не е. Днес все повече млади хора страдат от форми на алергии и носенето на бижута може да бъде поне едно от нещата, които не са рискови за влошаване на състоянието им. Ако носите бижута, изработени с дървени мъниста, тялото ви няма да започне да реагира.

Освен това, малко известен факт е, че бактериите не оцеляват на повърхността на естественото дърво. Това е така, защото то е антибактериално и има антимикробни свойства, които ще помогнат на всеки, който го носи. В свят пълен с вредни химикали, дървените мъниста определено са нещо, което бихме искали да е част от колекцията ни с бижута.

В случай че сте почитател на леките обеци, то тези изработени с дървени мъниста са начело на класациите за най-ниско тегло. Няма никакъв вариант те да тежат твърде много и да ви заболят ушите от тях.

Дървените мъниста са по-устойчиви и екологични спрямо другите видове

Дървото издържа дълго време. То е устойчив материал, който е лесно достъпен. Не излъчва никаква миризма и няма вредни окисления по повърхността. Заради всичко това, мънистата от дърво са толкова предпочитани. Все пак, когато си нанижете някоя гривничка, със сигурност искате да я носите по-дълго време на китката или на глезена ви, а не да се повреди след месец-два.

Повърхността на дървото е това, което помага да се придаде характер и уникалност на изработеното бижу. Дървесината може да старее грациозно и с течение на времето ще става все по-красива. Така че не бързайте да изхвърляте старите мъниста.

Красиви дизайни

Само с един бърз поглед в Slanchogled и ще забележите колко огромно разнообразие съществува от цветове и размери при дървените мъниста. С толкова варианти могат да се изработят всякакви бижута, които да пасват на дрехите, стила и характера ви. Широките възможности дават свобода на креативността. Освен всичко друго, дървените мъниста и се брандират лесно, в случай че искате да напишете буквичка или друг символ върху по-голямо мънисто.

Повечето хора избират бижута, които да съвпаднат с определен техен тоалет. Дървените мъниста съвсем лесно могат да послужат за изработката на уникално, неповтарящо се с никое друго, бижу, което ще притежавате само вие.

дървени шарени мъниста

Носенето на бижута с дървени мъниста може да бъде смело изявление и определено ще привлече погледите на хората. Не само жените, ами и мъжете последно време предпочитат да добавят дървен материал към колекциите си с бижута и аксесоари. Няма как да ги обвиним, защото знаем, че докосването на дървото до кожата е много по-приятно от докосването до студения метал например. Освен това дървените мъниста намекват и за небрежен стил, напълно подходящ за ежедневието и за почти всяка ситуация.

Ниска цена

Няма как да пропуснем и ниската цена на бижутата, изработени с мъниста. Без значение, дали вие си купувате мънистата и искате да създадете перфектното, уникално бижу, цената им ще е немислимо ниска. Какъв по-голям позитив от това да изхарчите малко пари, а в същото време и да притежавате красива вещ? Ако още нямате гривна или колие от дървени мъниста, помислете дали пък точно това не ви е липсвало из между аксесоарите ви.