Климатици Carrier  - какво трябва да знаете

Мислите ли да си купите климатик? Не сте сигурни за функциите, които да търсите в един климатик? Имаме няколко съвета за вас! Прочетете, за да научите повече за Air Conditioners Carrier. Компанията е базирана в Палм Бийч Гардънс, Флорида. Климатичните продукти на Carrier могат да ви осигурят чудесни решения за охлаждане и отопление. Ето някои неща, които трябва да знаете, за да вземете най-доброто решение. Гаранция и производителност: Това са два фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате климатик.

Енергийна ефективност

Ангажиментът на Carrier към устойчивостта се разпростира и върху неговите HVAC системи. Те са разработили енергийно ефективна технология, която помага на собствениците на жилища да намалят въглеродния си отпечатък. Тези системи могат да намалят потреблението на енергия във вашия дом с до 50 процента. Това ви позволява да се наслаждавате на дома си, като същевременно намалявате въглеродния си отпечатък и спестявате пари от сметката си за енергия. Carrier има впечатляващ опит в разработването на енергийно ефективни HVAC системи, които отговарят на нуждите на собствениците на жилища с най-голямо енергийно съзнание.
Carrier е лидер в HVAC системите повече от век. Серията Infinity(r) осигурява най-висока ефективност в централните климатични системи, а серията Performance(tm) предлага пълен комфорт. Основателят на компанията проектира основите на съвременната технология за климатизация през 1902 г. Оттогава компанията е помогнала на много индустрии да процъфтяват чрез иновативна HVAC технология. Днес гамата от системи за централна климатизация на Carrier се предлага в широк ценови диапазон.

Гаранция

Когато купувате нов климатик Carrier, трябва да знаете, че той се предлага с фабрична гаранция. Гаранцията покрива повечето части на уреда за 10 години. Той също така покрива разходите за труд, когато вашата система се повреди. Трябва да регистрирате вашия нов климатик в рамките на 90 дни след инсталирането му или прехвърлянето му на друг собственик.  Не забравяйте да прочетете внимателно гаранцията си и да задавате въпроси, ако имате някакви притеснения.

За да получите гаранцията, трябва да знаете номера на вашия модел. Номерът на модела на вашата система ви казва размера и тонажа на системата. Тонажът се измерва в BTU на стъпки от 12 000, така че ако вашият климатик е голям, трябва да знаете неговия тонаж. Ако не знаете какво е един тон климатик, можете да използвате търсене на номер на модел на Carrier, за да разберете повече за гаранцията на вашата система.

Производителност

Когато става въпрос за производителност на климатиците Carrier, не можете да сбъркате. Фирмата предлага три серии климатици за вашите нужди. Бюджетната серия Comfort има SEER рейтинг 14-16. Серията Performance от среден клас е по-енергийно ефективна със SEER рейтинг 17 или по-висок. Всички системи Carrier се предлагат с едно и също ниво на издръжливост: корпус от поцинкована стомана, едностепенен компресор и конструкция от солидна ламарина.

Когато става въпрос за климатици Carrier, трябва да знаете, че те струват повече от другите марки. Причината за това е, че компанията използва качествени компоненти в своите климатични системи и е инвестирала в обучение на техници. Гаранцията покрива компресора, топлообменниците, двигателя и частите. Важно е да запомните, че тази гаранция е валидна само за първите пет години след покупката, ако я регистрирате в рамките на 90 дни след покупката.

Цена

Цената на климатичния модул Carrier ще варира в зависимост от характеристиките, рейтинга SEER и монтажа. Климатици Carrier обикновено се предлагат с 10-годишна ограничена гаранция за части. Ако не регистрирате вашето устройство в рамките на 90 дни от покупката, гаранцията ще бъде намалена на пет години. Има обаче някои области, които ви позволяват да заключите 10-годишната гаранция, ако го закупите в рамките на определен период от време.

Моделите климатици от серията Carrier Comfort/Base от по-нисък клас са на много по-ниска цена от техните колеги от по-висок клас. Те предлагат по-добри оценки на SEER от много модели със среден клас и разполагат със същата гаранция и комфорт като техните по-скъпи братовчеди. Моделите от серията Comfort/Base от по-нисък клас са много тихи. Цената на тези единици зависи от това къде живеете, дали имате нужда от монтаж и от таксите за труд и маржовете на печалба, начислявани от изпълнителите.