Какво задължително трябва да предлага един добър хотел?

удобна хотелска стая

Много от любителите на почивки и пътешествия вярват,  че има разлика между много хубав хотел и запомнящ се хотел. Но какво представлява един наистина страхотен хотел? Какво задължително трябва да предлага една хотелска стая и какво определено не бива? Някои от тях са очевидни, като вода, отопление, интернет. Налага се обаче, да се създадат още много условия за подсигуряването на пълноценен престой на гостите независимо дали става въпрос за България или чужбина. Туристите трябва да се чувстват удовлетворени и спокойни по време на своята почивка напомнят от Terracomplex.com. Всеки би искал максимално добри условия и незабравима ваканция. Резервацията на хотел може да бъде доста стресираща и отнемаща много време задача. Ровенето в интернет сайтове и посещаването на различни туристически агенции, първоначално може да е било вълнуващо, но след преглеждане на хиляди оферти, става наистина досадно. За да направите тази задача по-лесна за изпълнение, се запознайте предварително с условията, които задължително трябва да предлагат хотелите и помислете с какво вие бихте искали да разполагате по време на престоя си.

Кое прави един хотел добър?

  1. Подходяща локация. Няма как да не започнем с първото и най-важно нещо - къде се намира хотелът. За да бъде незабравима ваканцията, вие трябва да отидете на правилното място. Избирането на хотел, спрямо местоположение изглежда лесно на пръв поглед: решавате къде искате да сте и проверявате в търсачката за  най-близкия хотел. Но понякога нещата не са такива каквито изглеждат. Всъщност, той може да се окаже на километри. Потърсете в уебсайта адреса на хотела и проверете в Google Maps къде се намира точно. Обикновено, тези които са в центъра на града са по-скъпи. Ако се спрете на хотел, извън населеното място, обърнете внимание, дали има удобен транспорт, колко е отдалечен от магазините и местата за забавление, претъпкан ли е и т. н. Понякога по-евтините хотели, които са извън населените места, могат да ви струват повече, защото ще трябва да плащате допълнително за транспорт. Помислете и върху това, каква е вашата цел на пътуването (бизнес среща, почивка, ски, разглеждане на забележителности) и спрямо това изберете най-удобната за вас локация .
  2. Добри отзиви. Отзивите са лесен начин да разберете дали си струва да отседнете  в този хотел или не. Може да потърсите и мнения в други сайтове и форуми, които биха могли да ви помогнат. Само не забравяйте да проверявате датите, защото прегледите, които са много стари, може да не са актуални вече.
  3. Да има душове и топла вода. И като казваме душове, говорим за такива, за които не се изискват допълнителни умения, за да разберем как работи. Хотелските душове могат да бъдат много объркващи - вътрешни, външни, за пара, с контрол на температура и какво ли още не. Колкото и красиви и модерни да изглеждат, могат наистина да затруднят гостите. Но като цяло, това не би било проблем. По-важното условие за един добър хотел, е да има топла вода, която може да се използва по всяко време на денонощието.
  4. Да има Ресторант и бар. Често всичко, от което се нуждаем сутрин е едно хубаво кафе. В един добър хотел, задължително трябва да има място за хранене и бар за напитки. По-удобно и изгодно би било да си вземете пакет, с включени закуска и вечеря. Така няма да се налага да търсите всеки път различен ресторант, а освен това има голяма вероятност, храненето извън хотела да ви излезе доста по-скъпо.
  5. Релакс зона. Независимо дали сте на почивка, бизнес среща или пътуване с приятели, винаги ще ви бъде приятно да се отдадете на почивка и релакс след дълъг ден. А защо и да не се поглезите с един масаж? Релакс зоната обикновено се използва свободно от всички гости на хотела.
  6. Да предлага забавления и зали за игри. Ако планирате семейна почивка с деца, със сигурност ще искате хотелът да разполага с детска площадка или кът. Те обикновено са разположени в близост до ресторанта и бара на хотела, така че спокойно можете да се насладите на чаша вино, докато децата се забавляват.
  7. Паркинг. Повечето хора отиват на почивка със собствен автомобил. Със сигурност няма да ви е приятно, ако отидете на непознато място на почивка и се чудите къде да си спрете колата. Паркингът е удобство, което ще ви осигури спокойствие и сигурност за автомобила.
  8. Удобства в стаите и апартаментите. Чисто спално бельо, кърпи, тоалетки с огледало, допълнителни завивки, телевизор, шампоани и сапуни в банята, достатъчно закачалки в гардероба и разбира се, табелки “Do Not Disturb” …  те са само част от минималните задължителни изисквания за изграждане и обзавеждане на една хотелска стая.

двойка пред ски хотел

 

Сред хилядите оферти, понякога изборът на подходящ хотел, е наистина труден. Затова е много важно да знаете точно какво искате. И не забравяйте, че изборът на добър хотел се равнява на страхотна почивка.