Какво трябва да знаете за един безлихвен кредит, преди да се възползвате от услугата?

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).
изтеглен безлихвен кредит

Безлихвените кредите представляват интерес за все повече хора. Това се дължи до голяма степен на обещанието, което такъв вид услуга дава: да вземете пари сега, а после да ги върнете без допълнително оскъпяване. Да, такива продукти съществуват, като пример са безлихвените кредити Vivus. За да се възползвате максимално от такава услуга, е важно да я познавате добре. Ето защо предлагаме някои от най-важните й компоненти на вашето внимание.

Какво е безлихвен кредит?

Това е заем, който се предлага най-често на нови клиенти на финансовата институция. В този си вид е промоция, от която може да се възползвате по всяко време. Услугата е достъпна при много фирми за кредити в днешно време. Идеята е чрез получаване на безлихвен заем да покриете определени нужди за кратък срок, след което да възстановите сумата на институцията. Често пъти се използва до взимане на заплата, което означава по-кратък срок. В противен случай е възможно да има начислени лихви за забавяне, а кредитът ще се оскъпи.

От каква сума може да се възползвате?

Целта на безлихвените кредити е да помогнат на момента. Те са временна мярка, която цели да покрие непредвидени и инцидентни разходи. Поради тази причина едва ли може да се очаква от този вид кредити да предлага огромни суми. Най-често размерът им варира от 100 до 2000 лева, а срокът им за погасяване е около месец. Много финансови институции предлагат гъвкавост, както при избора на сума, така и при срока й за погасяване.

Кога е най-добре да се възползвате от безлихвен кредит?

Такъв вид заеми са подходящи за теглене при спешна нужда от малка сума пари. Това може да се случи при внезапна нужда от ремонт на колата, жилището или пък телефона или друга техника. Понякога може да се наложи да покриете битови сметки, за да избегнете такса изключване и включване след това. Този вид кредити са идеални в такива ситуации, защото ви спестяват целият стрес - от това да намерите средства за покриване на тези разходи до последствията от забавянето на плащането.

пари на ръка от кредит

Каква е процедурата по отпускане на безлихвен кредит?

Хубавото на безлихвените кредити е, че процедурата по отпускането им е доста улеснена и бърза. При тях няма да се налага да подписвате много документи, да осигурявате поръчител или пък да чакате продължително време за одобрение. Обикновено процедурата трае няколко минути, след което получавате парите по удобен за вас начин. В масовия случай може да кандидатствате за кредита онлайн.

Какви са предимствата на този вид заем?

Най-голямото предимство на този вид кредит се корени в това, че за него не се плащат лихви и такси. Но освен това предимство трябва да се спомене и че достъпът до парични средства по този лесен и достъпен начин е от голяма полза за много хора. Малка сума пари в правилния момент може да реши огромни затруднения, да ви извади от сложна ситуация и да ви позволи да направите нещо, което в противен случай би ви коствало много повече. Освен всички тези предимства следва да се добави и това, че условията по тези кредити са прозрачни, без излишни бариери и лесни за покриване от клиентите. Отпускат се бързо, без излишно чакане, а парите от кредита може да използвате веднага.

Какво да имате предвид при теглене на безлихвен заем?

Трябва да внимавате вашият безлихвен заем да не се превърне в заем с лихва. За целта трябва да сте сигурни в условията по този вид кредит, както и че той е именно безлихвен. Проучете в какъв срок трябва да бъдат възстановени средствата, както и дали няма такси, които да оскъпят услугата. Най-важното е да сте сигурни, че кредитът остава безлихвен за целия период на връщане, а не само за част от него.