Какви трябва да бъдат маратонките за тенис

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).

Тенисът е спорт, който изисква много работа с краката, бързи движения и странични движения. Освен това той включва много скокове и приземяване върху различни части на стъпалото, поради което е най-добре да носите обувки, които ще помогнат на стъпалата и краката ви да се чувстват по-комфортно, докато играете. Обувките за тенис имат специални подметки и пети, които ще ви помогнат да избегнете наранявания, докато играете този спорт.

Какво да търсите, когато пазарувате маратонки за тенис

На първо място, обувките за тенис не са маратонки за тенис. Двете неща са напълно различни. Обувките за тенис не са чисто свързани с тениса, но маратонките за тенис са. Когато търсите обувки за тенис, трябва да имате предвид следните критерии: Издръжливост: Издръжливостта на подметката е от решаващо значение за обувките за тенис. Те ще се използват на тенис корта, където има много различни повърхности. Издръжливостта на подметката е важна и ако планирате да използвате обувките за други спортове или дейности. Ако подметката не е достатъчно издръжлива, тя няма да е удобна за носене и може лесно да се скъса. Поддръжка: Поддръжката, която предлагат обувките за тенис, е много важна. Изключително важно е да си купите обувки за тенис, които ще защитят стъпалото и глезена ви, особено ако сте начинаещ тенисист. Стил: Важно е да намерите обувки за тенис, които да изглеждат добре, независимо от вида спорт.

Атлетични обувки

Спортните обувки не са обувки за тенис. Въпреки това те са много популярни сред хората, които играят тенис и други спортове. Те са проектирани така, че да са удобни и издръжливи, като същевременно предлагат голяма опора и стабилност. Спортните обувки са чудесни за ежедневна употреба, защото са удобни и могат да се носят дълго време. Спортните обувки са популярни и сред хората, които тренират и които се занимават с различни спортове. Спортните обувки не са подходящи за игра на тенис и не трябва да се използват за тази цел. Те не са създадени за тенис и няма да ви предложат достатъчно опора и стабилност, които са от решаващо значение за този спорт. Ако искате да използвате спортни обувки за тенис, уверете се, че обувките са изключително добре пригодени за краката ви.

Видът корт, на който играете, оказва влияние върху вида обувки за тенис, които купувате. Твърда настилка като бетон изисква обувки с повече издръжливост, докато мека настилка ще се нуждае от обувки с повече сцепление на подметката.

Твърд корт (бетон)

Обувките за тенис за твърди кортове са проектирани с мисъл за повече издръжливост, като предлагат по-еластична, външна подметка и по-поддържаща горна част.

Подметките може да се износват по-бързо на твърди кортове - не забравяйте да проверите вашия чифт обувки за тенис за износване и да ги смените, когато е необходимо.

Най-добрите обувки за корт ще осигурят цялата подкрепа, от която се нуждаете, за да играете тенис в пълен комфорт.

След вашата ракета, вашите обувки за тенис са най-важната част от оборудването за практикуване на вашия спорт. Изборът на добър чифт обувки за тенис ще ви позволи да се движите удобно и безопасно през корта, ще сведе до минимум риска от нараняване и ще изпълнява движения, които не бихте могли да правите с други видове обувки.

Източник: Магазин за обувки Mes.bg