Какви грешки се допускат при взимане на потребителски кредит онлайн?

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).
онлайн вземане на кредит

В днешно време броят на хората, които взимат потребителски кредит онлайн расте. По данни на tbi bank все повече и повече хората се възползват от ползите на лесното кандидатстване и бързото получаване на средства. Вероятно и вие вече сте ползвали такъв тип заем за покриване на разходи, или пък за да реализирате дълго отлагана почивка например.

Но макар услугата да става все по-разпространена, много потребители все пак допускат грешки, когато искат да се възползват от нея. В следващите редове ще ви запознаем с някои от най-честите грешки при взимане на потребителски кредит онлайн, така че да знаете за какво да внимавате и какво да избягвате.

Не се запознавате обстойно с условията

Макар взимането на потребителски кредит онлайн да е свързано с определени удобства, като това да не се налага да губите време в посещение на офис, все пак има опасност да пренебрегнете запознаването с условията по него. Добре е да отделите нужното време и внимание на тези условия, за да сте напълно наясно с всички параметри по кредита. Тъй като одобрението става лесно, може да се окажете в странна ситуация, ако впоследствие осъзнаете, че сте пропуснали нещо важно.

Не съобразявате правилния размер на кредита

Тегленето на кредит винаги трябва да става по основателни причини, след като внимателно сте разчели точно колко средства са ви необходими. Изкушението да вземете повече пари винаги е силно. Но все пак е добре да помните, че това е кредит, който ще трябва да изплатите след време. Не искате да се окажете в затруднено положение, само защото сте взели твърде голяма сума по кредита първоначално.

Не четете договора внимателно

Огромна грешка е да подписвате договор за кредит без да сте се запознали какво има в него. Там трябва да са описани внимателно всички условия, които вие ще трябва да спазвате, като кредитополучател. Обърнете внимание на такси, глоби при неспазване на условията по договора и въобще всичко, което според вас не защитава най-добре интереса ви. Институцията може и да не промени този договор, но поне вие ще сте запознати как оперират и може да вземете решение да смените институцията, преди да сте задължени с него.

момиче за кандидатстване на кредит онлайн

Взимате заем вместо ваш познат/роднина

Ако ваш приятел или роднина иска да се сдобие с нещо ново, но за целта му трябват пари от кредит, не е добра идея да взимате кредита вместо него. Потребителските кредити онлайн са известни с това, че за тях е необходима единствено лична карта. Кандидатстването става по улеснена процедура, а одобрението се случва за минути. Няма причина да взимате кредит вместо някой друг, особено при положение, че процедурата е толкова улеснена.

Не подбирате правилно схемата на плащане

Ако изберете да изплащате кредита на по-големи вноски, ще погасите задължението за по-кратък период. Затова е добре да прецените финансовите си възможности и да отчетете допълнителните разходи по връщане на кредита. Не е добра идея да натоварвате семейния си бюджет твърде много, за да може да изберете и оптималния срок за връщане.

Не поддържате връзка с институцията

Ако се случи така, че не може да платите вноска по кредита, не е добра идея да пазите това в тайна от институцията. Най-добре е да се свържете с техен представител и да обсъдите опциите за забавяне/отлагане на вноска. Много финансови институции позволяват просрочване на задълженията и затова е важно да комуникирате с тях при затруднения.

 

След като вече сте по-добре запознати с най-масовите грешки, които се правят при взимане на потребителски кредит онлайн, ще може да ги избягвате по-лесно. Инвестирайте време да разберете всички условия по услугата, защото само така ще се възползвате на максимум от нея.