Как да поставете аксесоарите за баня

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).

Поставянето на аксесоари за баня може да бъде доста предизвикателство, ако не сте много наясно къде трябва да отива всеки предмет, на каква височина да поставим всеки елемент, можем да направим помещението едно много красиво, приветливо и уютно място.

Закачалка за кърпи, първият от аксесоарите за баня, който не може да липсва

Започваме със закачалката за хавлии, която е от съществено значение. В зависимост от размера и оформлението на вашата баня, разположението им може да варира значително. Обичайното нещо е да поставите закачалката за хавлии на същата стена като мивката

Както за визуален ред, така и за лесна употреба, държачът за хавлии трябва винаги да се монтира на същата височина като мивката. В случай, че банята ви е с плот и тялото на мивката стърчи над него, уверете се, че закачалката за кърпи е на височината на плота.

Друг вариант е да поставяне хавлиен бар е точно отстрани на плота. Това е фантастичен ресурс за разтягане на пространството на плота почти до перпендикулярната стена, ако нямате място.

Не можем да не отбележим, че има изключително красиви варианти на закачалки за баня, които да бъдат в комплект с останалите аксесоари.

Закачалките за хавлии и халати трябва да бъдат поставени на по-високо ниво, за да не опират в пода. Много често виждаме монтирани закачалки дори и на вътрешната страна на вратата.

Държач за хартия

Друг основен аксесоар за банята е държачът за тоалетна хартия - или държачът за рула, защото въпреки че може да остане незабелязан на пръв поглед, той несъмнено е един от най-използваните елементи в банята. Обикновено държачът за хартия се поставя на височина около 70-80 см. от земята, или пред тоалетната, или от едната й страна. Има едно неписано правило, което гласи, че ако вкъщи сме предимно десняци, поставката за тоалетна хартия трябва да се постави отляво, за по-голямо удобство. Следователно, доброто разпределение на аксесоарите е държачът за хартия отляво и държачът за четки отдясно на тоалетната.

Между другото, имайте предвид, че ако банята разполага с биде, закачалката за кърпи, която го придружава, трябва да е на същата височина като държача за тоалетна хартия и двата аксесоара трябва да бъдат поставени съответно от една и съща страна на елемента, който допълват. Например, ако сме закачили държача за хартия отдясно на тоалетната, закачалката за кърпи за биде също ще отиде вдясно от нея.

Красива сапунерка или комплекти от аксесоари за измивни продукти

Няма писани правила при поставянето на сапунерката. Все по-често става това да се поставя на плота, от едната страна на мивката. Въпреки това, ако нямате място на плота или не обичате да поставяте предмети на рафта на мивката, най-добрият вариант е да го окачите директно на стената.

В този случай идеалното е да го поставите от едната страна на мивката и на удобна за боравене височина. Изчисляването на между 10 и 15 сантиметра над мивката обикновено е добра мярка. Също така на това ниво ще се постави стенният диспенсър или поставката за чаша за четки за зъби.