Как да купим плочки за баня

Изборът на подходящи плочки за баня може да бъде предизвикателство. Съществуват толкова много различни видове и материали, различни методи за монтаж и различни характеристики.  Искате нещо, което изглежда добре, но и нещо, което е предназначено за използване в банята и което ще бъде лесно за поддържане предвид времето и възможностите ви. Това е вашето ръководство, за да научите повече за различните видове плочки за баня. То ще ви помогне да направите най-добрия избор за покупката си и ще ви даде основни познания за почистването и поддръжката.

Преди да купите плочки за банята си

Готови сте да промените облика на банята си и старите плочки просто трябва да изчезнат. Време е за преустройство на банята, за да придобие тя по-модерен и съвременен вид. Този проект може да стане доста труден, тъй като има многобройни дизайни за баня. Видът на плочките, които избирате, може да бъде фактор, така че докато започвате похода към намирането на плочките, които са идеални за вашата баня, отделете малко време, за да научите и да видите кой вид е подходящ. След това тръгнете и започнете да пазарувате!

Съображения за покупка на плочки за баня

Размер на плочките

Размерът на плочките, които поставяте в зоната на душа или ваната, по стените, за гръб над тоалетната чиния или на пода, ще промени облика на банята ви. Ако използвате плочки с голям размер в малка баня, това може да я направи да изглежда по-просторна. Външният вид на по-голямо помещение, отколкото е в действителност, се дължи на факта, че между плочките има по-малко линии на фугите.

Подовите настилки на душовете обикновено са най-подходящи с плочки с по-малък размер за по-добро сцепление на краката, тъй като има повече линии на фугите. Но самата подова настилка в банята обикновено се прави с по-големи плочки.

Цена

Цената на плочките за баня, както и наличният избор, варира в доста широки граници. Бъдете наясно какво можете да си позволите да похарчите и следете за разпродажби или намалени плочки, за да спестите пари. Ако искате да разгледате повече, относно цените, може да посетите посочената страница - плочки за баня цени.

Как да изберем плочки за баня

Докато пазарувате плочки за преустройство на банята си, не позволявайте на потока от избор и цени да ви претовари. Издържайте и намерете плочките, които отговарят на вкуса ви, не вредят на портфейла ви, вписват се в дизайна на останалата част от дома и придават желания от вас вид. Задайте си няколко въпроса, които ще ви помогнат да се ориентирате:

Как изглежда останалата част от дома ви?

Отделете време, за да разгледате останалата част от дома си, тъй като е най-добре да се опитате да се придържате към същия стил и тонове, така че новата ви баня да се вписва в него, а не да се превръща в "какво направих?" всеки път, когато влезете. Освен ако не планирате да преустроите дома си с нов облик, който да бъде последван от новопроектираната баня,

планирайте да следвате същата линия на стила на дома си, така че да се впише в него и да осигури по-добра препродажна стойност по пътя, ако решите да продавате.

Къде да пазаруваме

Плочките за баня могат да се намерят на много места, включително в магазини за домашно обзавеждане, при производителите на плочки, в специализирани магазини за плочки и подови настилки и при онлайн търговците на дребно. Изборът на плочки е лично предпочитание, а възможността да се разгледат плочките лично е добра възможност да се види качеството, цветът и изборът на материали. Можете също така да потърсите съчетание на избраните от вас плочки с други, които ще се използват в различни зони на банята. Възможността да влезете в шоурум и да видите някои примери за идеи за преустройство на банята, както и да поговорите със специалист по дизайна, е безценна в процеса на преустройство.