Как работи фулфилмънтът за сайтове за електронна търговия?

Съобщение за грешка

Deprecated function: Required parameter $is_multi follows optional parameter $key in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/sin.bg/public_html/includes/module.inc).
Фулфилмънт услуги

Фулфилмънт е процесът на изпращане и изпълнение на поръчките. Този процес започва, когато клиентът се свърже с доставчика на услугата за изпълнение. Те могат да направят това по телефона, имейл или поща и да обяснят своите нужди. Търговецът ще поиска от тях ключова информация, като например подробности за доставката и съхранението на артикула. След като разполагат с цялата необходима информация, те ще започнат процеса на изпълнение. След това клиентът може да проследи поръчката, докато не бъде доставена.

Съхранение на стоките

Продукцията, която продавате, се съхранява в склад. Според вида на артикулите, може да е необходимо складът да отговаря на определени изисквания. Тези помещения трябва да бъдат достатъчно големи, за да поберат цялата стока и да бъдат разграфени на сектори, за да бъдат продуктите подредени, според своя вид. Освен това, добра идея е да се подреждат според цветове, размери и други отличителни белези, за да работите по-лесно с тях.

Взимане от склада

Когато клиент направи поръчка онлайн, следващата стъпка е взимане и опаковане. Взимането включва намиране на продукти и извличане на правилното количество. Този процес често включва ръчно търсене на продукти. Този процес е най-важната дейност в управлението на склада и може да определи дали даден продукт е успешен или неуспешен.

Опаковане

Изпълнението на поръчка включва избиране и опаковане на продукти за изпращане. Процесът започва, когато клиент направи поръчка в сайт за електронна търговия. На служител се дава списък и той започва процеса на търсене и опаковане на артикулите. След това тези служители поставят подходящи опаковъчни материали, етикети и документация в кутиите. След опаковане на продуктите, пратката е готова за изпращане. Повечето магазини за електронна търговия управляват изпълнението на поръчките вътрешно. Но има много други, които възлагат изпълнението на своите поръчки.

Доставка

Когато продавате продукти на уебсайтове за електронна търговия, трябва да знаете как работи изпълнението. Може да помогне на вашия бизнес да се разрасне по много начини. Използването на фулфилмънт услуги за изпълнение на вашите поръчки ще ви помогне да доставите продуктите си до клиентите си по-бързо. Освен това, ви позволява да се съсредоточите върху други задачи, което увеличава вашата доходност. Много компании за изпълнение предлагат отстъпки и гъвкави графици, които могат да улеснят живота ви. Винаги трябва да търсите доставчик на изпълнение, който има опит в областта.

Фулфилмънтът включва всичко изброено дотук и още

Фулфилмънт услугите включват всички стъпки от момента на поръчката до получаването на пратката от клиента. Това означава, че целият процес се изпълнява от външна фирма. Някои фирми за фулфилмънт услуги, като Карго Планет, например,  предлагат дори приемане на поръчки и комуникация с клиентите.

Друга популярна услуга е съхранение на вашата продукция в склад на изпълнителя. Това ви спестява място, средства за наем, както и много усилия, както и покупка на техника. Фулфилмънт изпълнителите разполагат с машини, като например мотокари, които да им помагат да се справят дори с огромно количество продукти.

Тези фирми познават отлично процеса, знаят много добре какви документи са необходими и обикновено разполагат със собствени транспортни средства.

Да обобщим. Ако притежавате електронен магазин, можете лесно да се свържете с фирма за фулфилмънт услуги, след което те ще се погрижат за всичко останало, а за вас ще останат позитивните коментари на доволните клиенти.